Ezt rendelte ebédre a fiam. Örültem neki, mert egyrészt szeretjük az indiai ízeket, másrészt nagyon gyorsan elkészült.
Hozzávalók:
Csicseriborsó főzelék:
Csirke tikka masala
Elkészítése:
A hagymát felkockáztam, rádobtam a forró olajra, majd mellé szórtam a felaprított fokhagymát és a fűszereket is és együtt pirítottam őket a hagymával. Azonnal isteni illatok terjengtek a konyhába, majd a lakásba is. Ilyenkor szerintem az egész ház tudja, hogy indiai étel rotyog a fazekamban.
Közben a csicseriborsó konzervről leöntöttem a levét (de ez olyan finom, hogy akár az ételhez is adhatjuk - még nem ettem ennél jobb csicseriborsót / és ilyen olcsót sem - ez volt a reklám helye :-))
Szóval ráborítottam a borsót, majd a kókusztejet és a konzerv paradicsomot. Megszórtam görögszénával és lefedtem 10 percre, míg összeértek az ízek. Közben a csirke is elkészült és tálalhattam is.
Hozzávalók:
Csicseriborsó főzelék:
- 800g csicseriborsó konzerv - 2 üveg (a Lidlben szoktam portugál csicseriborsót venni)
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 kanál napraforgóolaj
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk őrölt kurkuma
- 1 tk garam masala
- 1 tk görögszéna
- 1 tk himalája só
- 1 kk frissen őrölt feketebors
- 2 dk kókusztej
- 20 dkg hámozott paradicsom
Csirke tikka masala
Elkészítése:
A hagymát felkockáztam, rádobtam a forró olajra, majd mellé szórtam a felaprított fokhagymát és a fűszereket is és együtt pirítottam őket a hagymával. Azonnal isteni illatok terjengtek a konyhába, majd a lakásba is. Ilyenkor szerintem az egész ház tudja, hogy indiai étel rotyog a fazekamban.
Közben a csicseriborsó konzervről leöntöttem a levét (de ez olyan finom, hogy akár az ételhez is adhatjuk - még nem ettem ennél jobb csicseriborsót / és ilyen olcsót sem - ez volt a reklám helye :-))
Szóval ráborítottam a borsót, majd a kókusztejet és a konzerv paradicsomot. Megszórtam görögszénával és lefedtem 10 percre, míg összeértek az ízek. Közben a csirke is elkészült és tálalhattam is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése