Egy ízletes gyorsan elkészíthető étel némi előkészülettel, csak azért, hogy a hús ne száradjon ki.
Ez pedig úgy történik, hogy néhány órára, de sokszor 2-3 napra 6%-os sóoldatba (1 l víz/ 6 dkg só) teszem a csirkemellet a hűtőbe. Így sózni nem kell és finom szaftos marad sütés után is.
Hozzávalók: 1 fő részére
- 1 fél csirkemellfilé
- 2 szelet füstölt bacon 4 dkg mozzarella
- 1 salottahagyma
- 1 ek olívaolaj az aszalt paradicsomról
- egy marék koktél paradicsom
- bors
- 0,5-1 dl száraz fehér bor
- 1 tk balzsamecet krém
- néhány bazsalikomlevél
- 8 dkg farfalle tészta
A csirkemellet borsoztam (jó alaposan),serpenyőben körbepirítottam 2-2 percig mindkét oldalát, majd ráhelyeztem a bazsalikomleveleket, körbecsavartam a bacon szeletekkel és a tetejére szeltem a mozzarella sajtot.
190 fokra előmelegített sütőbe tettem sütőpapírral bélelt tepsibe és 10 percet sütöttem, majd nyakon öntöttem a paradicsomos raguval és még együtt is párolódtak néhány percet.
Közben a tésztát sós vízben kifőztem és együtt tálaltam a hússal. A hús pácolását leszámítva is fél órán belül elkészíthető fogás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése