Összes oldalmegjelenítés

2018. június 30., szombat

Pizzás majomkenyér

Nálunk mindig nyerő a házi pizza. Véletlenül láttam meg a képet a Pinteresten. Már el is dőlt, hogy még sütöm.
Készítettem egy ap pizzatésztát. Egy olasz pizza készítőtől hallottam, hogy akkor jó a tészta, ha legalább 12 órát állt. Nálam korán reggel összeállítottam és ebédre sütöttem.

Tészta receptje:
30 dkg finomliszt
5 dkg graham liszt
3 dl víz
4 g porélesztő
1 tk só
1 ék repceolaj + a kelesztéshez még egy.

Fel/bele/tét:
10 dkg sonka
15 dkg gomba
125 g mozarella
15 dkg cheddar sajt
1 ek repceolaj
2-3 ék ajvár
5-6 aszalt paradicsom
1 tk oregano
1 kk kakukkfű
1 kk frissen őrölt bors
1 marék bazsalikom csíkokra vágva
2 ek sült hagyma
1 ek sűrített paradicsom.

Ezeket a sajtok kivételével össuedarabolva kicsit átpirítottam, kihűtöttem, majd a sajtokat is hozzáadtam.
A tésztát kinyújtottam vékonyra, kb 8x8-as kockákra vágtam és beletöltöttem a ragut, majd gombócot formálta belőle és egy kiolajozott kuglóf formába sorba raktam, míg el nem fogyott. Hagytam 1/4 órát kelni, tetejét megszórtam cheddar sajttal és 200 fokos Sütőben hőlégkeverésen 25-30 perc alatt megsütöttem.




Megjegyzés küldése