Hozzávalók:
- 0,5 dl víz
- 1 ek méz
- 1 dkg friss élesztő
- 2 dl sör (gyenge citromos volt)
- 2 ek olaj
- 25 dkg fehér gyors kovász
- 20 dkg fehér rozsliszt
- 20 dkg kenyérliszt
- 20 dkg fehér tönkölyliszt
- 1 ek só
A kevéske vizet megmelegítettem 37-38 fokra, elkevertem benne a mézet, hozzáadtam az élesztőt és megkelesztettem. Mikor már habos volt a sörrel együtt a kenyérsütő üstjébe töltöttem, jött mellé az gyors kovász, az olaj, az összes liszt és a só. Dagasztás - kelesztés program. Rugalmas, jó tartású tésztát kaptam, amit lisztezett deszkán 8 részre osztottam. Hosszú, kb fél méteres rudacskákká sodortam és a következőképpen összefontam. Először, mint egy szövetet, 4-4 szálat összeszőttem, majd a széleit párosával egymásba csavartam, a tészta közepére hajtottam, aztán az egészet megfordítva egy nagy teflon lábasba tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése