Hozzávalók a tésztához:
- 0,3 dl tej
- 0,7 dl tejszín
- 0,5 dl tejföl
- 1 dkg élesztő
- 1 tk méz
- 1 tojás sárgája
- 3 dkg gyümölcscukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg félfogós liszt
- 1 kis csipet só
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk citruspor
- 1 ek levendulaszirup
- 2 dl meggylekvár
Elkészítése:
A tejet meglangyosítottam, elkevertem benne a mézet és belemorzsolva az élesztőt megkelesztettem.
Kenyérsütőgép üstjébe töltöttem alulra a folyékony anyagokat, felülre a lisztet és a gépet dagasztó programra állítottam. Dolgozott is szorgalmasan, dagasztott, kelesztett. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítottam, három részre osztottam. Mindegyiket kinyújtottam hosszúkás téglalap formára, alsó szélét megkentem meggylekvárral és feltekertem a tésztát. Ezt követően a három hurkát megfontam és beletekertem ebbe a kis formás kuglófsütőbe. A tetejét megkentem a maradék tojásfehérje és némi levendulaszirup keverékével, hullajtottam rá néhány levendulavirágot és betoltam a 160 fokos sütőbe hőlégkeverésen és kb. 35 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése