Összes oldalmegjelenítés

2012. december 4., kedd

Tönkölykenyér - a kovászos kiköszörülése (csorba)

Ahogy készítettem az első kovászos kenyeremet,- attól tartván, hogy nem kell majd senkinek,- közben máris odatettem egy fehér tönkölykenyeret élesztővel. Ha lúd, legyen duci. Nagyon szép cipó kerekedett belőle. Egyik csúnya, másik szép, de mindkettő finom lett. 

Hozzávalók: 
  • 3,5 dl langyos víz
  • 1 ek méz
  • 2 dkg élesztő
  • 2 ek olaj
  • 70 dkg fehér tönkölyliszt
  • 1,5 tk só

Az egészet összedolgoztam, megkelesztettem és egy nagy teflon borítású, vastag falú lábasban 210 fokon hőlégkeverésen úgy 35 perc alatt megsütöttem.




Nincsenek megjegyzések: