Összes oldalmegjelenítés

2013. január 21., hétfő

Panzerotti


A panzerotti gyakorlatilag egy töltött pizza. A tésztája lágyabb kicsit mint a pizzatészta, de alapjaiban ugyanaz, kicsivel több folyadékkal. Amikor megtöltik, olajban szokták kisütni, de én most sütőbe tettem.

Tésztához:

  • 15 dkg pizzaliszt
  • 15 dkg durum simaliszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 tk só
  • 1 tk méz
  • 2 ek olaj
  • 1,8 dl meleg víz


Töltelékhez:

  • sonka
  • bacon
  • koktél paradicsom
  • mini mozzarella
  • oregánó
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • aszalt paradicsom
  • fokhagymával és mandulával töltött olívabogyó
  • kapribogyó

Elkészítése:

A tészta összetevőit úgy készítettem el, mint bármelyik kelt tésztát, majd a dagasztás után egy órát kelesztettem. Mikor duplájára kelt, lisztezett deszkán átgyúrtam, kinyújtottam 0,5 cm vékonyságúra és a 13 cm átmérőjű derelyeszaggatóval köröket szaggattam belőle, amelyeket visszahelyeztem a szaggatóba. Változatosan megtöltöttem sonkával, mozzarellával, olajbogyóval, fűszerekkel, baconnel, koktél paradicsommal, majd félbe hajtva a tésztát a szaggatóval összenyomtam a széleit és sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem őket. Tetejüket megkentem olajjal. A sütőt előmelegítettem 230 fokra hőlégkeverésen. A sütő aljába egy nagy tepsit félig megtöltöttem vízzel, hogy gőzben sülhessenek meg a tésztácskák. 10 perc alatt pirosra sültek. Mikor kivettem, még egyszer átkentem az aszalt paradicsom olajával. Fenséges ebéd kerekedett belőle. Jó kis fejtörő volt, hogy megjegyezzem, melyikben milyen töltelék lapul. A fiaméba extra ketchupot is tettem, mert ő úgy szereti. Brrrrrrrr!


Nincsenek megjegyzések: