Összes oldalmegjelenítés

2013. június 24., hétfő

Kovászos gnocchi vargányás barna csiperkével

Kovász őrületben élek. Mindenbe kovászt teszek, ami mozog, most, hogy Jenőm (teljes kiőrlésű tönköly fehér kovász) erősödik. Így ma kovászos gnocchit készítettem. Tegnap megfőztem 3 nagyobb krumplit, amit ma megpucoltam, lereszeltem, összekevertem két tojás sárgájával, 1 teáskanálnyi sóval, 15 dkg kovásszal és 25 dkg durum rétesliszttel. Gyorsan összegyúrtam, kinyújtottam, ujjnyi vékonyra, elvagdaltam kis párnácskákká, villán megsodortam és már repültek is a sós lobogó vízbe. Amikor feljöttek a víz tetejére, hagytam még egy percet úszkálni őket aztán kihalásztam őket és ugrottak az olívaolajban felolvasztott vajba. 


Gombás ragu:

Hozzávalók:
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 50 dkg barna csiperke
  • 20 dkg vargánya gomba
  • 1 dl fehérbor
  • 2,5 dl csirke alaplé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek vaj

Elkészítése:

A hagymát megpucoltam, félfőre vágtam, olajon megpirítottam. A gombákat nem hámoztam meg, csak felvágtam 0,5 cm-es szeletekre és a megpirult hagymára tettem. Sóztam, borsoztam, nagy lángon pirítottam, majd hozzáadtam  a hasonló méretűre vágott vargánya gombát is és felöntöttem a borral. Addig forraltam, míg elpárolgott az alkoholtartalma. Ekkor hozzáöntöttem a csirke alaplevet és tovább forraltam, Mikor annak a fele is elpárolgott (10 perc), egy kanál vajjal besűrítettem, rászórtam a felaprított petrezselymet és belekevertem a frissen kifőtt gnocchit. Wow. Ez szintén Buddy Valastro receptje volt, azzal a különbséggel, hogy ő nem kovásszal készítette a gnocchit.

Nincsenek megjegyzések: