Összes oldalmegjelenítés

2013. augusztus 18., vasárnap

Provance-i fűszeres tészta ratatouille-jal

Na ez roppant egyszerű volt. Tegnap összedobtam a tésztát , és folpackba csomagolva a hűtőbe tettem. De mivel nem volt időm vele foglalkozni, így csak ma vettem elő. Az egy napos állás sem változtatott az állagán semmit, ugyanolyan könnyen kezelhető volt, mintha csak egy órát pihent volna. Egyszerűen nem tudok betelni a kovászos tésztával Hatalmas találmány. Mivel tegnap húst sütöttem ratatouille-jal, és a zöldségek nem fértek mind a tálba, így a maradékot egy külön serpenyőben készítettem el és félretettem mára a tésztám mellé feltétnek. Együtt a kettő igen karakteres ízeket varázsolt a tányéromra. Családom csak csorgatta a nyálát, de nem jutott nekik.



Hozzávalók:
A tésztához: ebből  a mennyiségből 3 fő jóllakik

  • 10 dkg tk. tönkölybúzalisztből készült kovász (Jenő)
  • 1 tojás
  • 16 dkg tönköly fehér liszt
  • 1 ek görög olívaolaj
  • 1 ek provance-i fűszerkeverék


Ratatouille-hoz:

  • 1 közepes padlizsán
  • 2 kisebb cukkini
  • 3 közepes paradicsom
  • 2 közepes paprika
  • 2 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 ek provance-i fűszerkeverék
  • 1 csokor petrezselyem 
  • néhány bazsalikom hajtás

Nincsenek megjegyzések: