Csak egy kósza ötlet volt. Krumplis pogácsát sütünk gyakran. Jó krumplis pogácsát talán már kevesebben. Nem villogni szeretnék, de nagyon finomra sikerült a tészta egy kis maradék krumplipüréből, ezért gondoltam meglepem magunkat egy finom uzsonnával Ilike barátnőmmel, ha már dolgoznunk kell.
A tészta hozzávalói:
A tészta hozzávalói:
- 1 dl kefír
- 1 db tojás
- 20 dkg burgonypüré
- 8 dkg vaj
- 2 dkg friss élesztő
- 1 ckk cukor
- 2 teáskanál só
- 40 dkg fehér tönkölybúzaliszt
Elkészítése:
A kefirt mikróban meglangyosítottam. Belekevertem a cukrot és az élesztőt, melyet felfuttattam habosra. Minden hozzávalót összegyúrtam, lágy tésztát kaptam belőle. Lisztezett kelesztőtálba téve 1 óra alatt duplájára kelesztettem. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítottam, finoman átgyúrtam, maroknyi darabokat szakítottam ki belőle, amit kör alakúra nyújtottam.
A tészta közepére helyeztem egy szelet sonkát és arra egy szép nagy érett fügét.
A tésztát ráhajtottam a fügére, felül összecsíptem,kis batyut készítettem belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, tetejét felvert tojással megkentem.180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütöttem.
A kefirt mikróban meglangyosítottam. Belekevertem a cukrot és az élesztőt, melyet felfuttattam habosra. Minden hozzávalót összegyúrtam, lágy tésztát kaptam belőle. Lisztezett kelesztőtálba téve 1 óra alatt duplájára kelesztettem. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítottam, finoman átgyúrtam, maroknyi darabokat szakítottam ki belőle, amit kör alakúra nyújtottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése