Gyors, egyszerű, finom. Hirtelen kellett összedobnom valamit, mire a fiam hazaér az iskolából, mert kellett tovább időre rohannunk. Ezért esett a választásom erre az ételre, na meg azért mert éppen vettem egy nagy cserép szép mentát a boltban.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Az olajon megolvasztottam a vajat, rádobtam a borsót és 2-3 percig pároltam, közben nagyon kicsit megsóztam, frissen őrölt borsot tekertem rá. Rádobtam 2 púpozott evőkanál lisztet, amivel tovább sütöttem vagy két percet, hogy ne legyen nyers liszt íze (mintha besamelt készítenék), aztán felengedtem a tejszínnel. Összeforraltam és adtam hozzá még zöldség alaplevet. A mentát közben felcsíkoztam és a borsóhoz adtam. Gyakorlatilag mire felforrt, 1-2 perc alatt be is sűrűsödött és máris tálalhattam. Néhány kis menta hajtással díszítettem. Igazán zsenge, üdítő ebéd volt ebben a ronda esős időben.
Hozzávalók:
- 50 dkg zsenge mirelit zöldborsó
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- só
- bors
- 2-3 ek tönkölyliszt
- 2 dl tejszín
- 3 dl zöldségalaplé
- nagy marék mentalevél felaprítva
Elkészítése:
Az olajon megolvasztottam a vajat, rádobtam a borsót és 2-3 percig pároltam, közben nagyon kicsit megsóztam, frissen őrölt borsot tekertem rá. Rádobtam 2 púpozott evőkanál lisztet, amivel tovább sütöttem vagy két percet, hogy ne legyen nyers liszt íze (mintha besamelt készítenék), aztán felengedtem a tejszínnel. Összeforraltam és adtam hozzá még zöldség alaplevet. A mentát közben felcsíkoztam és a borsóhoz adtam. Gyakorlatilag mire felforrt, 1-2 perc alatt be is sűrűsödött és máris tálalhattam. Néhány kis menta hajtással díszítettem. Igazán zsenge, üdítő ebéd volt ebben a ronda esős időben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése