A héten ezt az elkészítendő receptet kaptam Nigella Lawsontól. Ő ezt téli estékre kínálja édes kényeztetésnek. Egy kicsit még jobban megédesítettem, mint ahogyan a recept szól. Ha lúd, legyen kövér.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Hozzávalók:
- 0,5 l zsíros tej
- 0,5 l tejszín
- 3 ek sózatlan vaj
- 5 dkg nádcukor
- 1 csipet só
- 150 g arborio rizs
- 2,5 dl muskotályos fehérbor
- 2 kk frissen őrölt szerecsendió
- 3 tojásfehérje
- 3 ek nádcukor
- 1 tk méz
Elkészítése:
A vajat tűzállótálban
felolvasztottam, megpirítottam benne a rizst. Amikor mindenütt átjárta a
vaj, felöntöttem a borral, mintha rizottót készítenék és elforraltam az
alkoholtartalmát. Ezután hozzáadtam a cukrot, ráreszeltem a szerecsendiót és
felöntöttem a tejjel és tejszínnel.
Az edényt 150 fokra előmelegített sütőbe tettem 2 órára (N.L. ugyan 2,5 órát ír, de ennyi idő alatt tökéletesen beivott minden folyadékot a rizs és krémesre puhult) és így sütjük tovább.
Az edényt 150 fokra előmelegített sütőbe tettem 2 órára (N.L. ugyan 2,5 órát ír, de ennyi idő alatt tökéletesen beivott minden folyadékot a rizs és krémesre puhult) és így sütjük tovább.
Innen
már az én partizánakcióm következett:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá vertem és a rizsen egyenletesen elsimítottam Egy teáskanálnyi mézet vékonyan a tetejére csurgattam. Grill alatt 2-3 perc alatt rápirítottam. El nem ítélhető módon tálalásnál még egy kevés fahéjas cukrot is hintettem a tetejére.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá vertem és a rizsen egyenletesen elsimítottam Egy teáskanálnyi mézet vékonyan a tetejére csurgattam. Grill alatt 2-3 perc alatt rápirítottam. El nem ítélhető módon tálalásnál még egy kevés fahéjas cukrot is hintettem a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése