Összes oldalmegjelenítés

2013. október 5., szombat

Tejfölös pogácsa tang zhonggal

Fiam ma is meccsre ment, ezért a szokásos pogácsát kérte tőlem, amivel útjára bocsátom ilyenkor. No nem hamuba sült volt, hanem thang zonggal készült. Ez a "csiríz" (csak én hívom így) segít könnyebbé, levegősebbé tenni a tésztát és jóval tovább marad friss. Tehát minden háziasszonyok álma.



Hozzávalók:
Tang zhonghoz:
1 dl víz
2 dkg tönkölyliszt
Tésztához:
12 dkg tang zhong
50 dkg tönkölyliszt
20 dkg margarin
2 tojássárgája
1 dl tej
2 dl tejföl
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
1,5 tk só
Tetejére:
3 ek író lekenni
2 marék Pannónia sajt reszelve 

Elkészítése:

A tang zhong elkészítéséhez a vizet a liszttel csomómentesre kevertem, felforraltam és kb. 1 perc alatt krémes sűrűségűre főztem. Kihűtöttem.
A tejet meglangyosítottam, elkevertem benne a cukrot és az élesztőt felfuttattam.
Kenyérsütőgép üstjébe mértem minden tésztához való anyagot és a thang zongot is hozzáadtam.
A megkelesztett tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrtam, kinyújtottam 1,5 cm re, lekentem íróval és a tetejére sajtot reszeltem. Pogácsaszaggatóval kiszaggattam, kicsit az oldalát megsodortam ujjaim között, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és 20-30 percet újra kelesztettem.
200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütöttem.

Nincsenek megjegyzések: