Miért ne ezt próbálnám ki tang zhonggal. Beleteszem minden kelt tésztába, ami a közelembe kerül.
Hozzávalók:
A tang zhonghoz:
A tésztához:
Elkészítése:
Hozzávalók:
A tang zhonghoz:
- 1 dl víz
- 2 dkg liszt
A tésztához:
- a 12 dkg tang zhong
- 1 dl víz
- 1 dl kefír
- 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 40 dkg tönköly fehér liszt
- 3 dkg vaj
- 1 ek cukor
- 1 tk só
- 1 tk őrölt köménymag
- 2 dkg élesztő
Elkészítése:
A
tang zhonghoz a vizet és a lisztet elkeverem hidegen csomómentesre habverővel és
felforralom, 1 perc alatt besűrítem krémesre, majd lehűtöm.
Az
1 dl vízhez 1 ek cukrot adok, meglangyosítom, belemorzsolom az
élesztőt és felfuttatom.
Kenyérsütőgép
üstjébe mérek minden hozzávalót, a liszteket, sót, tang zhongot, kefírt,
vajat, köményt, a megkelesztett élesztőt és dagasztó programon ruganyos tésztát
gyúrok belőle, melyet duplájára kelesztek.
A
megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrom, cipót formálok belőle, és a
kivajazott formába teszem kelni. Ha
már félig megkelt (1/4 óra), tetejét megkenem joghurttal vagy kefrrel, magokat szórokk rá
és még 1/4 órát kelesztem.
Közben
a sütőt előmelegítem 230 fokra hőlégkeverésen. A sütő aljába egy tálka vizet
teszek. A
sütőformát letakarva teszem be a kenyeret és kb. 20 percig sütöm lefedve,
majd levéve a tetőt még 20-25 percig sütöm, de már csak 180-190 fokon, míg
aranybarna nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése