Összes oldalmegjelenítés

2013. november 20., szerda

Fish & Chips

Ezt a brit nemzeti ételt nagyon sokféleképpen készítik el. Olvastam, hogy élesztőt is raknak a tésztába, amitől még jobban felpuffad a tésztakéreg a halon sütés közben. Ezt muszáj volt kipróbálnom.



Hozzávalók: 3 főre

  • 60 dkg tőkehal filé

A sörtésztához:

  • 10 dkg tönkölyliszt
  • 2 dl sör
  • 1 tk méz
  • 1 csipet só
  • 1 csipet kurkuma
  • 0,5 dkg friss élesztő

Köret: 

  • 60 dkg burgonya

Elkészítése:

A sörtészta összetevőiből sűrű palacsintatészta állagú tésztát készítettem, amibe az élesztőt is belemorzsoltam. Folpackkal letakarva másfél órára hűtőbe tettem  megérni a tésztát.
A hal mindkét oldalát megsóztam, lisztbe mártottam, majd a sűrű tésztába forgattam és nagyon forró olajban hirtelen kisütöttem. Fontos, hogy elég forró legyen az olaj (220 fok), mert a hideg összetevők nagyon lehűtenék és a tészta megszívná magát olajjal. Sült hasábburgonyával, uborkával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: