Ezt a brit nemzeti ételt nagyon sokféleképpen készítik el. Olvastam, hogy élesztőt is raknak a tésztába, amitől még jobban felpuffad a tésztakéreg a halon sütés közben. Ezt muszáj volt kipróbálnom.
Hozzávalók: 3 főre
A sörtésztához:
Köret:
Elkészítése:
A sörtészta összetevőiből sűrű palacsintatészta állagú tésztát készítettem, amibe az élesztőt is belemorzsoltam. Folpackkal letakarva másfél órára hűtőbe tettem megérni a tésztát.
A hal mindkét oldalát megsóztam, lisztbe mártottam, majd a sűrű tésztába forgattam és nagyon forró olajban hirtelen kisütöttem. Fontos, hogy elég forró legyen az olaj (220 fok), mert a hideg összetevők nagyon lehűtenék és a tészta megszívná magát olajjal. Sült hasábburgonyával, uborkával tálaljuk.
Hozzávalók: 3 főre
- 60 dkg tőkehal filé
A sörtésztához:
- 10 dkg tönkölyliszt
- 2 dl sör
- 1 tk méz
- 1 csipet só
- 1 csipet kurkuma
- 0,5 dkg friss élesztő
Köret:
- 60 dkg burgonya
Elkészítése:
A sörtészta összetevőiből sűrű palacsintatészta állagú tésztát készítettem, amibe az élesztőt is belemorzsoltam. Folpackkal letakarva másfél órára hűtőbe tettem megérni a tésztát.
A hal mindkét oldalát megsóztam, lisztbe mártottam, majd a sűrű tésztába forgattam és nagyon forró olajban hirtelen kisütöttem. Fontos, hogy elég forró legyen az olaj (220 fok), mert a hideg összetevők nagyon lehűtenék és a tészta megszívná magát olajjal. Sült hasábburgonyával, uborkával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése