Összes oldalmegjelenítés

2013. november 20., szerda

Csíkos kockakenyér

Nem tudtam eldönteni, miben süssem ma mai kenyerünket, ezért beletettem kelni a brownie sütőbe. Egyenletesen lehet szeletelni, sok tészta belefér, szóval akár erre találták ki.



Hozzávalók:
Tang zhong:

  • 1,2 dl víz
  • 2 ek tönkölyliszt

Tésztához: 

  • 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 45 dkg tönköly fehérliszt
  • 1,5 dl víz
  • 1 dl író
  • 15 dkg tang zhong
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 ek só
  • 1 tk őrölt koriandermag

Tetejére:

  • fehér és fekete szezámmag

Elkészítése: 

A tang zhonghoz a hideg vízben elkevertem a lisztet csomómentesre, felforraltam, besűrítettem krémesre, majd lehűtöttem.
A langyos vízben feloldottam a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt és habosra felfuttattam.
Kenyérsütőgép üstjébe mértem minden összetevőt és dagasztóprogramra kapcsoltam. Mikor a tészta hatalmasra nőtt, lisztezett deszkán átgyúrtam, nagyjából négyszöget formáltam belőle, olajozott brownie formába fektettem. A tetejét megkentem egy kis íróval és kedvem szerint megszórtam a magokkal.


Míg a kenyér fólia alatt újra kelt, előmelegítettem a sütőt 200 fokra hőlégkeverésen.
20 perc múlva alulra betettem egy tálkába vizet, hog ygőz keletkezzen a sütőben, majd a kenyeret is betettem. Így sütöttem 10 percig, aztán letakartam alufóliával, hogy nehogy megégjen a teteje. Sült még 30 percet, de az utplsó 5 percben újra levettem a fóliát, hogy még pirulhasson a kenyér.


Nincsenek megjegyzések: