Kicsit elszaladt velem a ló, mert ebből a mennyiségből 35 kis kuglóf készült, Aki arra vetemedik, hogy elkészíti, nyugodtan osszon. Én most leírom az eredeti mennyiséggel. Habár pl egy bulura sütünk, kapóra jöhet a kipróbált nagy mennyiség.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Roppant egyszerű, ha van egy késes aprítód. Először a megtisztított tököt összevágtam apróra, aztán folyamatosan adagoltam hozzá a többi anyagot, a lágy vajat a tejfölt, a fűszereket, a tojásokat és végül a liszttel elkevert sütőport. Ebbe a masszába már csak beleforgattam spatulával az egyforma nagyságúra felaprított aszalt gyümölcsöket. Formákba mértem a tésztát jó 3/4-ig és 180 fokos sütőben hőlégkeverésen kb 30 perc alatt megsütöttem.
Igazi finom karácsonyi illat lengte be a lakást. A süti kívül roppanós, belül lágy volt a sok sütőtöktől és a tejföltől.
Hozzávalók:
- 75 dkg megtisztított, kimagozott sütőtök
- 1 ek kandírozott gyömbér
- 2 narancs kifacsart leve és reszelt héja
- 10 dkg vaj
- 3 dl 20 %-os tejföl
- 15 dkg gyümölcscukor
- 2 tk fahéj
- 1 kk őrölt szegfűszeg
- 1 kk őrölt szerecsendió
- 1 tk kínai ötfűszerkeverék
- 1 tk őrölt kardamom
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 5 tojás
- 55 dkg tönköly fehér liszt
- 60 dkg aszalt gyümölcs (füge, datolya, mazsola, szilva, sárgabarack, áfonya, stb)
- 2 tk sütőpor
Elkészítése:
Roppant egyszerű, ha van egy késes aprítód. Először a megtisztított tököt összevágtam apróra, aztán folyamatosan adagoltam hozzá a többi anyagot, a lágy vajat a tejfölt, a fűszereket, a tojásokat és végül a liszttel elkevert sütőport. Ebbe a masszába már csak beleforgattam spatulával az egyforma nagyságúra felaprított aszalt gyümölcsöket. Formákba mértem a tésztát jó 3/4-ig és 180 fokos sütőben hőlégkeverésen kb 30 perc alatt megsütöttem.
Igazi finom karácsonyi illat lengte be a lakást. A süti kívül roppanós, belül lágy volt a sok sütőtöktől és a tejföltől.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése