Összes oldalmegjelenítés

2013. december 14., szombat

Szezámmagos tönkölykenyér

Ezt sütöttem ma. Szinte már nincs is olyan pékárú, amibe ne tennék tang zhongot. Nagyon beleszerettem az általa elért állagba.


Hozzávalók:
Tang zhong:

  • 0,9 dl víz
  • 1 ek tönkölyliszt


A tésztához:

  • 1,5 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 1,7 dkg friss élesztő
  • 5 dkg lágy vaj
  • 5 dkg tejföl + 1 ek a kenéshez
  • 40 dkg tönköly fehér liszt
  • a tang zhong



  • 2 ek szezámmag a tetejére


Elkészítése:

A tang zhonghoz 0,9 dl hideg vízben 1 ek tönkölylisztet elkevertem csomómentesre, majd felforraltam, egy perc alatt besűrítettem sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtöttem, úgy használtam a tésztához. Minden hozzávalót összekészítettem a kenyérsütőgép üstjébe és rábíztam a dolgot, had dagasszon, kelesszen. Mikor ez megtörtént, lisztezett deszkára borítottam a tésztát, átgyúrtam, ketté választottam, kézzel kihúzogattam, majd feltekertem hosszúkás vekni formára. A kenyerek tetejét megkentem tejföllel, megszórtam szezámmaggal és letakartam egy tiszta konyharuhával. Langyos helyen kelesztettem fél órát. Addig előmelegítettem a sütőt 180 fokra hőlégkeverésen és megsütöttem a kenyereket 30-35 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések: