Ezt sütöttem ma. Szinte már nincs is olyan pékárú, amibe ne tennék tang zhongot. Nagyon beleszerettem az általa elért állagba.
Hozzávalók:
Tang zhong:
A tésztához:
Elkészítése:
A tang zhonghoz 0,9 dl hideg vízben 1 ek tönkölylisztet elkevertem csomómentesre, majd felforraltam, egy perc alatt besűrítettem sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtöttem, úgy használtam a tésztához. Minden hozzávalót összekészítettem a kenyérsütőgép üstjébe és rábíztam a dolgot, had dagasszon, kelesszen. Mikor ez megtörtént, lisztezett deszkára borítottam a tésztát, átgyúrtam, ketté választottam, kézzel kihúzogattam, majd feltekertem hosszúkás vekni formára. A kenyerek tetejét megkentem tejföllel, megszórtam szezámmaggal és letakartam egy tiszta konyharuhával. Langyos helyen kelesztettem fél órát. Addig előmelegítettem a sütőt 180 fokra hőlégkeverésen és megsütöttem a kenyereket 30-35 perc alatt.
Hozzávalók:
Tang zhong:
- 0,9 dl víz
- 1 ek tönkölyliszt
A tésztához:
- 1,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 1,7 dkg friss élesztő
- 5 dkg lágy vaj
- 5 dkg tejföl + 1 ek a kenéshez
- 40 dkg tönköly fehér liszt
- a tang zhong
- 2 ek szezámmag a tetejére
Elkészítése:
A tang zhonghoz 0,9 dl hideg vízben 1 ek tönkölylisztet elkevertem csomómentesre, majd felforraltam, egy perc alatt besűrítettem sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtöttem, úgy használtam a tésztához. Minden hozzávalót összekészítettem a kenyérsütőgép üstjébe és rábíztam a dolgot, had dagasszon, kelesszen. Mikor ez megtörtént, lisztezett deszkára borítottam a tésztát, átgyúrtam, ketté választottam, kézzel kihúzogattam, majd feltekertem hosszúkás vekni formára. A kenyerek tetejét megkentem tejföllel, megszórtam szezámmaggal és letakartam egy tiszta konyharuhával. Langyos helyen kelesztettem fél órát. Addig előmelegítettem a sütőt 180 fokra hőlégkeverésen és megsütöttem a kenyereket 30-35 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése