Két általam kedvelt szakács receptjét ötvöztem ebben az ebédben. A hús receptje Buddy Valastrotól származik, a zöldbabé pedig Gordon Ramsaytől.
Csirkemell:
Elkészítése:
A csirkemellen zsebet vágtam. Sóztam, borsoztam, kevés chilivel meghintettem. A sonkát és a mozzarellát kockákra vágtam és a felaprított petrezselyemmel összekeverte, majd a zsebekbe töltötte. Hústűvel összetűztem. Kevés olívaolajon a csirkemell mindkét oldalát 3-3 perc alatt megpirítottam, majd felöntöttem a fehérborral és 10-12 percre a 200 fokos sütőbe dugtam további párolódásra. Utána kivettem a húst ás fóliával letakarva 10 percet pihentettem.
Természetesen a fiamnak ez nem felelt meg, ezért neki csak egy fűszerekkel megszórt csirkemellet körbetekertem egy nagy szelet prágai sonkával és azt sütöttem meg a borban. Így már elfogadta.
Zöldbab saláta:
A dresszing:
Elkészítése:
A vizet feltettem forrni. Mikor már zubogott, beletettem a sót és a zöldbabot. 3 percnyi blansírozás után a babot leszűrtem és jéghideg vízzel öblítettem le, hogy megálljon a fővése. Egy száraz serpenyőben rózsaszínre pirítottam a mandulát. Egy üvegedényben összekevertem a a dresszing hozzávalóit és meglocsoltam vele a zöldbabot, majd megszórtam a pirított mandulapehellyel.
Csirkemell:
- 3 fél csirkemell filé
- só
- bors
- kevés chilipehely (elhagyható)
- 10 dkg pármai sonka
- 10 dkg mozarella
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 dl fehérbor
Elkészítése:
A csirkemellen zsebet vágtam. Sóztam, borsoztam, kevés chilivel meghintettem. A sonkát és a mozzarellát kockákra vágtam és a felaprított petrezselyemmel összekeverte, majd a zsebekbe töltötte. Hústűvel összetűztem. Kevés olívaolajon a csirkemell mindkét oldalát 3-3 perc alatt megpirítottam, majd felöntöttem a fehérborral és 10-12 percre a 200 fokos sütőbe dugtam további párolódásra. Utána kivettem a húst ás fóliával letakarva 10 percet pihentettem.
Természetesen a fiamnak ez nem felelt meg, ezért neki csak egy fűszerekkel megszórt csirkemellet körbetekertem egy nagy szelet prágai sonkával és azt sütöttem meg a borban. Így már elfogadta.
Zöldbab saláta:
- 50 dkg zöldbab
- 1 ek só
- 2-3 l víz
A dresszing:
- 2 ek mustár
- 1 ek méz
- 1 ek mogyoróvaj
- 3 ek olívaolaj
- frissen őrölt bors
- 1-2 ek fehér balzsamecet
- 2-3 ek mandulapehely
Elkészítése:
A vizet feltettem forrni. Mikor már zubogott, beletettem a sót és a zöldbabot. 3 percnyi blansírozás után a babot leszűrtem és jéghideg vízzel öblítettem le, hogy megálljon a fővése. Egy száraz serpenyőben rózsaszínre pirítottam a mandulát. Egy üvegedényben összekevertem a a dresszing hozzávalóit és meglocsoltam vele a zöldbabot, majd megszórtam a pirított mandulapehellyel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése