Összes oldalmegjelenítés

2014. szeptember 17., szerda

Mentás borsókrémleves baconnel és sajtcsipsszel

Ebédre vártam a barátaimat, de rengeteg intézni valóm közepette kénytelen voltam gyorsan elkészíthető fogásokat tervezni. Ez is ilyen volt. Valóban pár perces atrakció és valamennyi gyereknek, kicsinek-nagynak egyaránt ízlett. Ezt nevezem én sikernek. Viszont mire feleszméltem csak ez a kis csupornyi leves maradt, amiről gyorsan készítettem egy képet.


Hozzávalók: 6 fő részére

  • 1 csokor újhagyma vagy 1 póréhagyma
  • 60 dkg zsenge zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 marék mentalevél
  • 1 nagy csipet só
  • frissen őrölt bors
  • 1 csipet chilipehely
  • 8 dl zöldség,- vagy csirkealaplé
  • 3 dl tejszín

  • 15 dkg bacon csíkozva
  • 5-6 dkg reszelt parmezán/ vagy pannónia sajt
Elkészítése:

A bacont egy teflon lábasban megpirítottam, majd egy tálba kiszedtem konyhai törlőre.
A megmaradt kevéske zsíron megdinszteltem a felkarikázott újhagymát, majd rádobtam a borsót. Sóztam, borsoztam, megszórtam egy kis chilivel és felengedtem az alaplével. Felforrást követően 3 percig főztem, majd hozzáadtam a felaprított petrezselymet és mentaleveleket. Botmixerrel összeturmixoltam. Felöntöttem a tejszínnel és egyet forraltam rajta. Ennél több törődést nem igényelt. A feltétet úgy készítettem, hogy a sajtot finom lyukú reszelőn lereszeltem egy felforrósított teflonserpenyőbe kis halmokat raktam belőle és vagy frissen őrölt borssal, vagy kevés chilipehellyel ízesítettem, színeztem meg őket. Mikor összeolvadt annyira, hogy megemelhessem egy spatulával, tányérra szedtem őket hűlni, szilárdulni. Tuti sikere volt.

Nincsenek megjegyzések: