Sokszor nem tudom már mit ötöljek ki a napi menü megválasztásában. Ma mégis azt kaptam,- ritka egy panasz, hogy - mi mindig mást eszünk. Na ez is egy más volt.
Hozzávalók: 3 fő részére
Elkészítése:
Mivel ebédre szántam ezt a gyors ételt, így már kora reggel bepácoltam a húst és a hűtőbe tettem érni, de még jobb, ha már előző nap , vagy a kár két nappal előtte bepácoljuk, úgí jobban átjárják az ízek.
Szinte semmi munka nincs vele. Ha szorgos vagyok, én sütök tortillat, ha nem, csak meglangyosítom a boltit. A zöldségeket összekaszaboltam, sóztam, borsoztam, rácsavartam egy lime levét.
A hátszínt forró serpenyőben megsütöttem nagy lángon, oldalanként 2-3 percig, majd egy tálba szedtem, ráöntöttem a megmaradt pácot és fóliával letakarva pihentettem 8-10 percig. Aztán a húst szálirányra keresztbe vékony csíkokra szeltem. Kívül barna, belül még rózsaszín volt, ahogy szeretem. A tortillara halmoztam a zöldeket, majd rádobáltam a húscsíkokat, feltekertem és már ebédelhettünk is.
Hozzávalók: 3 fő részére
- 60 dkg marha hátszín
- 3-4 ek olaj
- 2 ek chili szósz
- 2 ek worchestershire szósz
- só
- öt színű bors
- 1 tk őrölt koriandermag
- 2 ek mustár
- 1 nagy piros kaliforniai paprika
- 2-3 szál újhagyma
- 1/2 fej jégsaláta
- egy marék koktélparadicsom
- 1 nagy érett avokádó
- néhány szál korianderzöld
- 1 marék konzerv kukorica
- 1 kk chilipehely
- só
- bors ízlés szerint
- 1 lime leve
- 6 db tortillalap
Elkészítése:
Mivel ebédre szántam ezt a gyors ételt, így már kora reggel bepácoltam a húst és a hűtőbe tettem érni, de még jobb, ha már előző nap , vagy a kár két nappal előtte bepácoljuk, úgí jobban átjárják az ízek.
Szinte semmi munka nincs vele. Ha szorgos vagyok, én sütök tortillat, ha nem, csak meglangyosítom a boltit. A zöldségeket összekaszaboltam, sóztam, borsoztam, rácsavartam egy lime levét.
A hátszínt forró serpenyőben megsütöttem nagy lángon, oldalanként 2-3 percig, majd egy tálba szedtem, ráöntöttem a megmaradt pácot és fóliával letakarva pihentettem 8-10 percig. Aztán a húst szálirányra keresztbe vékony csíkokra szeltem. Kívül barna, belül még rózsaszín volt, ahogy szeretem. A tortillara halmoztam a zöldeket, majd rádobáltam a húscsíkokat, feltekertem és már ebédelhettünk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése