Összes oldalmegjelenítés

2015. február 17., kedd

Mexikói wrap

Sokszor nem tudom már mit ötöljek ki a napi menü megválasztásában. Ma mégis azt kaptam,- ritka egy panasz, hogy - mi mindig mást eszünk. Na ez is egy más volt.

Hozzávalók: 3 fő részére
  • 60 dkg marha hátszín
A pác:
  • 3-4 ek olaj
  • 2 ek chili szósz
  • 2 ek worchestershire szósz
  • öt színű bors
  • 1 tk őrölt koriandermag
  • 2 ek mustár

  • 1 nagy piros kaliforniai paprika
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1/2 fej jégsaláta
  • egy marék koktélparadicsom
  • 1 nagy érett avokádó
  • néhány szál korianderzöld
  • 1 marék konzerv kukorica
  • 1 kk chilipehely
  • bors ízlés szerint
  • 1 lime leve

  • 6 db tortillalap

 Elkészítése:

Mivel ebédre szántam ezt a gyors ételt, így már kora reggel bepácoltam a húst és a hűtőbe tettem érni, de még jobb, ha már előző nap , vagy a kár két nappal előtte bepácoljuk, úgí jobban átjárják az ízek.
Szinte semmi munka nincs vele. Ha szorgos vagyok, én sütök tortillat, ha nem, csak meglangyosítom a boltit. A zöldségeket összekaszaboltam, sóztam, borsoztam, rácsavartam egy lime levét.
A hátszínt forró serpenyőben megsütöttem nagy lángon, oldalanként 2-3 percig, majd egy tálba szedtem, ráöntöttem a megmaradt pácot és fóliával letakarva pihentettem 8-10 percig. Aztán a húst szálirányra keresztbe vékony csíkokra szeltem. Kívül barna, belül még rózsaszín volt, ahogy szeretem. A tortillara halmoztam a zöldeket, majd rádobáltam a húscsíkokat, feltekertem és már ebédelhettünk is.


Megjegyzés küldése