Már régebben is elkészítettem ezt a finomságot, de most újra szükségem vált rá egy sütihez. A legegyszerűbb otthon elkészíteni és nem boltokban kajtatni utána. A friss, tartósítószer mentes mindig jobb és finomabb.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat elkevertem a cukorral, citromlével, citromhéjjal és a sóval és vízgőz felett folyamatos kevergetés mellet hevítettem, míg besűrűsödött pudingszerűen. Ekkor belekevertem a felkockázott vajat, míg sima, fényes, homogén krémet kaptam. Ezt hűtőbe tettem és csak másnap használtam fel. Jól záródó üvegben , hűtőben 2-3 hétig eltartható. De kinek tart ez el ennyi ideig?
Hozzávalók:
- 1 citrom héja
- két citrom leve (nekem 112 ml volt)
- 60 g gyümölcscukor
- 170 g vaj
- 3 tojás
- 1 csipet só
Elkészítése:
A tojásokat elkevertem a cukorral, citromlével, citromhéjjal és a sóval és vízgőz felett folyamatos kevergetés mellet hevítettem, míg besűrűsödött pudingszerűen. Ekkor belekevertem a felkockázott vajat, míg sima, fényes, homogén krémet kaptam. Ezt hűtőbe tettem és csak másnap használtam fel. Jól záródó üvegben , hűtőben 2-3 hétig eltartható. De kinek tart ez el ennyi ideig?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése