Ezt a süteményt két blogból tettem össze. Forrásaimat nagy élvezettel olvasom. Mindenki egy kicsit másképp írja le, de a végeredmény egy abbahagyhatatlan finomság. Erre a garancia már a hozzávalókban látható.
Hozzávalók:
A tésztához:
A krém:
Elkészítése roppant egyszerű és gyors. A tésztához valókat egykeverőtálban gyorsan összegyúrtam. Enyhén lisztezett munkafelületen kinyújtottam 1/2 cm vékonyra és kiszaggattam a formákat. 170 fokon hőlégkeverésen 12 perc alatt megsütöttem. A tepsiben hagytam kihűlni. Már csak meg kell tölteni evvel az ínycsiklandó finomsággal. Aztán senki ne panaszkodjon, hogy nem tudja abbahagyni! Nekem nem ment.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 125 g mascarpone
- 80 g puha vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 rúd vanília
- 50 g gyümölcscukor
- 35 g mák
- 200 g tönköly fehérliszt
- 1 kk. szódabikarbóna
A krém:
Elkészítése roppant egyszerű és gyors. A tésztához valókat egykeverőtálban gyorsan összegyúrtam. Enyhén lisztezett munkafelületen kinyújtottam 1/2 cm vékonyra és kiszaggattam a formákat. 170 fokon hőlégkeverésen 12 perc alatt megsütöttem. A tepsiben hagytam kihűlni. Már csak meg kell tölteni evvel az ínycsiklandó finomsággal. Aztán senki ne panaszkodjon, hogy nem tudja abbahagyni! Nekem nem ment.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése