Kedves barátném, Gabi vendégül látott az általam imádott tanyáján, sőt biztatott rá, hogy bátran garázdálkodjak a meggyfái tájékán. Ezen felbuzdulva létrára hágtam és 3 vödör meggyet szedtem le, míg családom egyéb tagjai, ki a napon, ki az árnyékban az időt múlatta egy könyv társaságában, vagy éppen napfürdőzve (innen is láthatja a nyájas olvasó, hogy mindez nem a mai napon történt, hanem a közelmúltban).
A nyaralást követően természetesen tenger munkám akadt a sok meggyel. Egy részét kimagoztam és a mélyhűtő bugyraiba rejtettem, másrészt sütöttem ezt a finom meggyes pitét, de aztán amikor elfogyott a türelem, és már nem akartam szoros kapcsolatot a meggymagozóval, akkor a többi meggyet magosan befőttnek raktam el. No de a lényeg...
Hozzávalók:
A tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba mértem, és robotgéppel összeállítottam, sütőpapírral kibélelt 35x25 cm-es tepsibe öntöttem. (Ha nem felejtem el és külön választom a tojás fehérjét és a sárgáját és külön felverem, akkor még könnyebb tésztát kapok --> de ez itt elmaradt).
Töltelék:
A magozott meggyet megszórtam cukorral, őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal.
Mikor a tésztát kikevertem, és a tepsibe öntöttem, a meggyet a tetején egyenletesen elszórtam.180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 40 perc alatt megsütöttem.
Őszintén mondhatom, nagyon finom ízletes süteményünk lett, hogy a többiről ne is beszéljek.
A nyaralást követően természetesen tenger munkám akadt a sok meggyel. Egy részét kimagoztam és a mélyhűtő bugyraiba rejtettem, másrészt sütöttem ezt a finom meggyes pitét, de aztán amikor elfogyott a türelem, és már nem akartam szoros kapcsolatot a meggymagozóval, akkor a többi meggyet magosan befőttnek raktam el. No de a lényeg...
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg félfogós liszt
- 3 db tojás
- 3 dl tejföl (20%-os)
- 12 dkg gyümölcscukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 1,2 kg meggy (magozott)
- 3 dkg gyümölcscukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet szegfűszeg
- 1 kk őrölt kardamommag
Elkészítése:
Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba mértem, és robotgéppel összeállítottam, sütőpapírral kibélelt 35x25 cm-es tepsibe öntöttem. (Ha nem felejtem el és külön választom a tojás fehérjét és a sárgáját és külön felverem, akkor még könnyebb tésztát kapok --> de ez itt elmaradt).
Töltelék:
A magozott meggyet megszórtam cukorral, őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal.
Mikor a tésztát kikevertem, és a tepsibe öntöttem, a meggyet a tetején egyenletesen elszórtam.180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 40 perc alatt megsütöttem.
Őszintén mondhatom, nagyon finom ízletes süteményünk lett, hogy a többiről ne is beszéljek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése