Összes oldalmegjelenítés

2016. június 4., szombat

Zablisztes kifli

Reggel jött a hangulat, hogy kiflit süssek. Kevés kenyeret eszem, akkor inkább csak azt, amit magam készítek. Volt még egy kis adag öregtésztám a hűtőbe, hát azt is hozzácsaptam.


Hozzávalók:
  • 15 dkg öregtészta
  • 25 dkg tönköly fehérliszt
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 2 ek tönkölykorpa
  • 1 kk koriander őrölve
  • 1 kk maláta
  • 1 tk só
  • 1 kk cukor
  • 5 g instant élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl kefír
  • 0,5 dl tej

Elkészítése:

A szobahőmérsékletű hozzávalókat belemértem a dagasztógép táljába, majd 10 perc alatt ruganyos tésztát gyúrtam belőle, amit aztán a tálban hagytam letakarva és egy órán át kelesztettem. A duplájára kelt tésztát újra átkevertem a géppel. Két egyforma részre osztottam a tésztát, amiből cipót formáltam és olajozott munkafelületen kinyújtottam úgy 35 cm átmérőjű körré.
Ezt aztán 6 cikkre vágtam el, s az alábbi módon: a körcikk hegyes vége felől négy helyen hosszába bemetszettem kb. 5 cm-re. Utána csak feltekertem a tésztát a széles részétől kezdve.



A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, megkentem felvert tojással, langyos helyen duplájára kelesztettem és 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15-20 perc alatt megsütöttem. 12 db készült ebből a mennyiségből.

Nincsenek megjegyzések: