Összes oldalmegjelenítés

2013. január 1., kedd

Virslivel töltött mini kiflik

Egy kis szilveszteri falat, ha megéheznénk az éjszaka.
  • Tésztához:
  • 20 dkg tönköly gyorskovász
  • 2 dl tej
  • 1 ek méz
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 10 dkg mascarpone sajt
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 40 dkg fehér tönkölyliszt
  • 1 tk só
  • Töltelékhez:
  • 30 dkg füstölt virsli
  • 5-6 ek dijoni mustár
  • Tetejére
  • 1 tojás a kenéshez
  • 10 dkg reszelt Pannónia sajt. 
 Elkészítése:

A tejet meglangyosítottam, mézet hozzákevertem és az élesztőt felfuttattam rajta. Amikor megkelt, hozzá adtam a többi alapanyagot, kenyérsütőgépben dagasztottam, kelesztettem, míg több mint duplájára megnő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrtam, kinyújtottam téglalap alakúra, derelyevágóval 30 kockára felvágtam A tésztakockára kentem 1 kk-nyi mustárt, ráhelyeztem 1/3-nyi virslit. A tésztát feltekertem kifli formájúra hajlítva sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Megkentem tojással, megszórtam reszelt sajttal.
160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 25 perc alatt arany-barnára sütöttem. Kis családom pedig mindet gyorsan megette.



Nincsenek megjegyzések: