- Tésztához:
- 20 dkg tönköly gyorskovász
- 2 dl tej
- 1 ek méz
- 1,5 dkg friss élesztő
- 10 dkg mascarpone sajt
- 6 dkg olvasztott vaj
- 40 dkg fehér tönkölyliszt
- 1 tk só
- Töltelékhez:
- 30 dkg füstölt virsli
- 5-6 ek dijoni mustár
- Tetejére
- 1 tojás a kenéshez
- 10 dkg reszelt Pannónia sajt.
A tejet meglangyosítottam, mézet hozzákevertem és az élesztőt felfuttattam rajta. Amikor megkelt, hozzá adtam a többi alapanyagot, kenyérsütőgépben dagasztottam, kelesztettem, míg több mint duplájára megnő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrtam, kinyújtottam téglalap alakúra, derelyevágóval 30 kockára felvágtam A tésztakockára kentem 1 kk-nyi mustárt, ráhelyeztem 1/3-nyi virslit. A tésztát feltekertem kifli formájúra hajlítva sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Megkentem tojással, megszórtam reszelt sajttal.
160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 25 perc alatt arany-barnára sütöttem. Kis családom pedig mindet gyorsan megette.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése