Összes oldalmegjelenítés

2013. július 16., kedd

Sült babos- szalámis pizza

Ki más, mint gyermekem kíván ilyet tőlem, hogy már kora reggel nekiálljak pizzát sütögetni? ... és ki másnak tenném meg szívesen, ha nem neki. Természetesen hajnalban is örömmel pattanok ki az ágyból, hogy ha tehetem, örömet szerezzek neki valamilyen étellel, mivel nem az az evős fajta. Na de ki tud ennek ellenállni? Főleg, ha ő rendelte minden alkatrészét? 




Hozzávalók: 1 db 32 cm-es vastag tésztájú pizzához
A tésztához: 
  • 20 dkg tönköly fehér liszt / vagy pizzaliszt
  • 1 dl meleg viz
  • 1 dkg friss élesztő
  • 1 kk barna cukor
  • 1 ek olívaolaj
  • nagy csipet só

A feltéthez:
  • 2-3 ek bbq szósz
  • 10 dkg paprikás szalámi
  • 20 dkg angol sült babkonzerv (Lidlben kapható)
  • 2 paradicsom
  • 10 dkg mini mozzarella
  • bazsalikom levelek

Elkészítése:

A meleg vízben elkevertem a cukrot és az élesztőt. Amíg kelt, belemérte a kenyérsütőgép üstjébe  a lisztet, olaja, sót, és végül a felfutott élesztős vizet és dagasztóprogramra kapcsoltam. 
Mikor megkelt a tészta,-  másfél óra, ami alatt sok mindennel foglalhatjuk le magunkat,- más dolgunk nincs, mint egy pizzasütőlapot kiolajozunk, és ha már olajos a kezünk, avval húzzuk ki a tésztát kör alakúra. Megkenjük a mártással és tetszés szerint feltesszük rá a többi alkatrészt is. Míg összekészítjük, közben izzíthatjuk is a sütőnket 250 fokra hőlégkeverésen. Ha ezt elértük, a pizzánk 10 perc alatt hólyagosra sül benne ( de nem szárad ki).    

Nincsenek megjegyzések: