Az ötletet Krisztinél láttam meg az á la carte Kulináriá c. blogon. Nagyon megtetszett, de azért egy kissé átformáltam a magam szájíze szerint. Férjem szülinapi meglepetés ebédje volt ez. Persze a fiam megint húzogatta az orrát, mikor hallotta, hogy milyen öntetet teszek a kacsára. De amikor tálaltam és nekilátott, akkor azonnal még szeretett volna belőle. Kiismerhetetlen.
Hozzávalók:
Mártáshoz:
Polentához:
Elkészítése:
A zöldséglevest felforraltam, beleöntöttem a kukoricadarát és a provance-i fűszert és folyamatos keverés mellett addig főztem, míg besűrűsödött. Ekkor belekevertem egy kanál kukoricacsíra olajat és elzártam a gázt. A polentát három kiolajozott sütőtálba öntöttem megdermedni.
7-8 nagy szem epret feldaraboltam és egy nagy kanál mézzel, a balzsamecetkrémmel és a rozéval feltettem forrni. Lassú tűzön addig forraltam, míg majd a felére redukálódott. Botmixerrel pürésítettem.
A kacsamellet megmostam, szárazra töröltem, bőrös részét beirdaltam, vigyázva, hogy a húsba ne vágjak bele. Megsóztam, borsoztam és egy serpenyőben a bőrös felével lefelé fordítva elkezdtem sütni közepes tűzön. Mindkét oldalát kb 4-5 percig sütöttem, majd letakarva félretettem 10 percre pihenni.
Grillserpenyőben a polenta mindkét oldalát 2-2 percig pirítva melegítjük.
Hozzávalók:
- 3 fél pecsenyekacsamell
- só
- bors
Mártáshoz:
- 10 dkg eper
- 1 ek méz
- 1 ek balzsamecetkrém
- 1 dl rozé
Polentához:
- 1 csésze kukoricadara
- 3 csésze zöldségalaplé
- 1 ek provance.i fűszerkeverék
- 2 ek kukoricacsíra olaj
Elkészítése:
A zöldséglevest felforraltam, beleöntöttem a kukoricadarát és a provance-i fűszert és folyamatos keverés mellett addig főztem, míg besűrűsödött. Ekkor belekevertem egy kanál kukoricacsíra olajat és elzártam a gázt. A polentát három kiolajozott sütőtálba öntöttem megdermedni.
7-8 nagy szem epret feldaraboltam és egy nagy kanál mézzel, a balzsamecetkrémmel és a rozéval feltettem forrni. Lassú tűzön addig forraltam, míg majd a felére redukálódott. Botmixerrel pürésítettem.
A kacsamellet megmostam, szárazra töröltem, bőrös részét beirdaltam, vigyázva, hogy a húsba ne vágjak bele. Megsóztam, borsoztam és egy serpenyőben a bőrös felével lefelé fordítva elkezdtem sütni közepes tűzön. Mindkét oldalát kb 4-5 percig sütöttem, majd letakarva félretettem 10 percre pihenni.
Grillserpenyőben a polenta mindkét oldalát 2-2 percig pirítva melegítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése