Nagyon finomak, lágyak, sokáig frissek a tang zhonggal készült kelt tészták, így ezt is evvel a technikával sütöttem.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A tang zhong:
- 50 ml tejszín
- 75 ml zsíros tej
- 25 g tönköly fehér liszt
A tésztához:
- 15 dkg tang zhong
- 10 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 5 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tojás sárgája
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 60 dkg tönköly fehér liszt
Tölteni:
- 3 ek juharszirup
- 5 dkg fahéjas porcukor
Elkészítése:
A
tang zhonghoz a tejet és a tejszínt , valamint a lisztet csomómentesre
kevertem habverővel, majd felforraltam addig, míg krémes állagúra
sűrűsödött.
Egy
dl tejszínt , 1,5 dl tejjel és egy kanál cukorral elkevertem, meglangyosítottam,
belemorzsoltam az élesztőt és felfuttattam.
A
vajat megolvasztottam, hozzáadtam az összes többi alapanyagot és
kenyérsütőgépben megdagasztottam és megkelesztettem.
A
megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vékony téglalap alakúra
kinyújtottam, ecsettel elsimítottam rajta a 3 ek juharszirupot, amit
megszórjuk a fahéjas porcukorral és feltekertem a tésztát. Éles késsel
2 cm-es szeleteket vágtam a tekercsből és sütőpapírral bélelt tepsibe
tettem.
Letakarva
langyos helyen fél órát kelesztettem, majd 170 fokra előmelegített sütőbe,
hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütöttem. Ha édesszájúak vagyunk fahéjas porcukorral meghintjük a tetejét is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése