Megláttam az üzletben az Oetker új expressz instant élesztőjét és megkívántam a tudást, vajon mit tudhat.
Vettem egy csomaggal próbából.

Vettem egy csomaggal próbából.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg tönköly fehér liszt
- 2 dl tejsavó
- 2 ek tejföl (+ 1 ek a teteje megkenéséhez)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál nyírfacukor
- 4 dkg vaj
- 2 ek burgonyapehely
- 32 g Oetker expressz instant élesztő
Töltelék a túrós zsemlébe: 3 db
- 20 dkg házi túró
- 3 tk nyírfacukor
- 1 marék zöld mazsola
Elkészítése:
A lisztet elkevertem az élesztővel, a burgonyapehellyel,
a cukorral és a sóval.
A közepébe mélyedést készítettem, abba raktam a
felkockázott szobahőmérsékletű vajat, tejfölt, savót, és robotgéppel 6-7 percig
dagasztottam.
Letakarva pihentettem negyed órát, mialatt szépen megnőtt.
Hat részre osztottam a tésztát, és háromból zsemlét
formáltam úgy, hogy körbe forgatva a tészta szélét mindig maga alá gyűrtem.
Másik három közepére tettem a cukrozott mazsolás túrót, tetején összecsíptem a
tésztát, megfordítottam, majd ugyanúgy formáztam, mint üres társait.
A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe ültettem. Tetejét
vékonyan megkentem tejföllel.
180 fokra előmelegítettem a sütőt, és 20-25 perc alatt
megsütöttem.
Valóban nagyon gyorsan elkészíthető volt, de azért a hosszan kelesztett lágyabb, levegősebb. Talán ki lehet próbálni több folyadékkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése