Ez itt molnárkáim társa volt a dagasztó másik tégelyében. Szerencsére olyan kenyérsütőt vettem, amibe egyszerre két félét is lehet készíteni. Sütésre mondjuk nem használom, de dagasztani ideális, ha nem akarok sok embernek egyszerre sütni. Magamnak ezt a kenyeret sütöttem meg. (Szerintem sütni tudok, de fotózni azt nagyon nem. De ami késik, nem múlik.)
Hozzávalók:
Elkészítése:
Külön készítettem a tang zhongot: a tejet elkevertem a liszttel, majd folyamatos habverővel való kevergetés mellett felforraltam, majd lehűtöttem.
A langyos vízben a cukorral felfuttattam az élesztőt. Minden hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mértem és 10 percig dagasztottam tésztát. A kelesztést már nem melegítve csinálom, csak hagyom, hogy magától szobahőmérsékleten megkeljen. A megkelt tésztát átgyúrtam, téglalap alakúra nyomkodtam, aztán feltekertem. Ezt a hengerformát fektettem a formakenyér sütőbe. Abban újabb 20-25 percig kelesztettem. Közben a sütőt előmelegítettem 230 fokra. Mielőtt a forróságba toltam volna a tésztát, lespricceltem langyos vízzel, sőt ezt megismételtem még kétszer sülés közben is, és akkor is mikor a kenyeret kivettem a sütőből. 15 perc után lecsökkentettem a hőmérsékletet 180 fokra és ezen sütöttem, míg a kívánt színt el nem értem. Ekkor a kenyeret rácsra tettem, kapott egy utolsó permetet és hagytam kihűlni.
Hozzávalók:
- 27 dkg öregtészta
- 8 dkg tejes tang zhong
- 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 25 dkg BL - 80 kenyérliszt
- 5 dkg szoba hőmérsékletű vaj
- 1 dl langyos víz
- 1 tk cukor
- 2 dkg friss élesztőd
- 2 dl kefir
- 3 ek kukoricadara
- 2 ek tökmag
- 2 ek napraforgómag
- 2 ek lenmag
- 2 ek fehér szezámmag
- 1 ek fekete szezámmag
- 1 ek útifűmaghéj
- 1 tk só
- 1 kk chilipehely
- 1 kk frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
Külön készítettem a tang zhongot: a tejet elkevertem a liszttel, majd folyamatos habverővel való kevergetés mellett felforraltam, majd lehűtöttem.
A langyos vízben a cukorral felfuttattam az élesztőt. Minden hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mértem és 10 percig dagasztottam tésztát. A kelesztést már nem melegítve csinálom, csak hagyom, hogy magától szobahőmérsékleten megkeljen. A megkelt tésztát átgyúrtam, téglalap alakúra nyomkodtam, aztán feltekertem. Ezt a hengerformát fektettem a formakenyér sütőbe. Abban újabb 20-25 percig kelesztettem. Közben a sütőt előmelegítettem 230 fokra. Mielőtt a forróságba toltam volna a tésztát, lespricceltem langyos vízzel, sőt ezt megismételtem még kétszer sülés közben is, és akkor is mikor a kenyeret kivettem a sütőből. 15 perc után lecsökkentettem a hőmérsékletet 180 fokra és ezen sütöttem, míg a kívánt színt el nem értem. Ekkor a kenyeret rácsra tettem, kapott egy utolsó permetet és hagytam kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése