Vettem e Lidlben egy szép friss fej kelkáposztát és próba, szerencse alapon megfőztem bízva abban, hogy fiam megeszi a virsli miatt, Szerette.
Hozzávalók:
A leveshez:
Hozzávalók:
A leveshez:
- 70 dkg kelkáposzta (kierezve) - eredetileg jó kilós volt
- 20 dkg burgonya
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg bacon (vagy kolozsvári)
- 1 nagy csipet só
- frissen őrölt bors
- 1 teáskanál majoranna
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 tk pirospaprika
- 1 l zöldség alaplé
- 30 dkg füstölt baromfivirsli
- 2 dl 20%-os tejföl
A túrógombóchoz:
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 2 ek polenta
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- pár tekerés bors
- 1 csipet só
Elkészítése:
A káposztát leveleire szétszedtem, a torzsát és a vastagabb ereket kivágtam, csíkokra szeleteltem. A burgonyát megtisztítottam felkockáztam, csakúgy, mint a hagymát. Egy kanál olajon feltettem a hagymát pirulni, hozzáadtam a felkockázott bacont, majd a fokhagymát. Mikor már roppanós volt a szalonna, hozzáadtam a krumplit, kelkáposztát, fűszereket és felengedtem az alaplével. Puhulásig főztem. Egy részét botmixerrel összetörtem, hogy avval sűrítsem a levest. A levéből kivettem két merőkanálnyit és elkevertem a tejföllel, majd visszaöntöttem a levesbe.
A túrógombóchoz összekevertem a hozzávalókat és betettem a hűtőbe, mikor nekiálltam a levesnek. Most elővettem, kis diónyi golyókat gyúrtam belőle és a levesbe dobáltam, majd mellé ment a felkarikázott virsli is . Csak egyet rottyantottam rajta és már kész is volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése