Összes oldalmegjelenítés

2016. január 10., vasárnap

Babos pogácsa

Ez a receptet egy sváb oldalon találtam és azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Egyszerűen elképzelni sem tudtam, milyen lehet a bab a pogácsában. Tehát ki kell próbálni. Vettem is konzervbabot, mert elég elvakult vagyok, sok mindent megteszek egy receptért, de hogy megfőzzek 20 dkg babot, annak sok értelme nincs. Nagyon örülök, hogy kipróbáltam ezt a receptet, mert igazán finom volt a végeredmény. Gondolom az ötlet onnan származhatott, hogy a szegény ember az egyik szénhidrátot pótolni akarta egy másik, egy még olcsóbbal, vagy amily otthon volt. Azt is tudjuk, hogy tökélyre fejlesztették, hogy a legegyszerűbb ételt is  minél finomabbam készítsék el.


Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg fehérbab (40 dkg-os konzerv)
  • 15 dkg kacsazsír
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • 1 kk cukor
  • 7 g szárazélesztő
  • 1 tk só
  • bors (én jó bőven tettem bele)

Elkészítése:

A babkonzervet lecsepegtettem, és a tejföllel késes aprítóban összedaráltam, majd a többi alapanyaggal együtt dagasztógépben összedolgoztam. Letakarva 40 percet pihentettem, ami idő alatt kb. a duplájára nőtt a tészta. Munkafelületen kinyújtottam 2 ujjnyira, a tetejét berácsoztam, majd pogácsaszaggatóval kiszúrtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, megkentem a maradék tojásfehérjével, negyed órát kelesztettem, aztán a 190 fokos sütőben alul-felül sütésen 25 perc alatt megsütöttem. Mi pedig nagyon gyorsan mind megettük.

Megjegyzés küldése