Hozzávalók:
- 20 dkg rozs gyorskovász
- 15 dkg kenyérliszt
- 15 dkg sötét rozsliszt
- 20 dkg fehér tönkölyliszt
- 2,2 dl kefír
- 3 ek olaj
- 1 dkg friss élesztő
- 1 ek méz
- 1,5 tk só
Szóráshoz:
- fekete és fehér szezámmag
- durva szemű só
Elkészítése:
A kefirt mikróban meglangyosítottam, elkevertem benne a mézet, belemorzsoltam az élesztőt és letakarva megkelesztettem. Kenyérsütőbe öntöttem, mellé a gyors kovászt, lisztet, sót. Dagasztás, kelesztés (1:50), mert az új gépem kétszer dagasztja át a tésztát. Miután letelt, még finoman átgyúrtam, egy hosszú rudat formáltam belőle. A kuglófformát kivajaztam, megszórtam magokkal és sóval és belehajtogattam a kenyértésztát. A tetejét lefújtam olajjal, ott is megszórtam magokkal és sóval és kelesztettem fél órát. Mikor szép magas lett, betettem a 200 fokra előmelegített sütőbe és hőlégkeverésen fél óra alatt megsütöttem. Rácsra téve hűtöttem ki. Úgy néz ki, mint egy nagy bagell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése