Muszáj gyorsan megmutatnom mindenkinek ezt a tésztaételt, mert ez szenzációs. Úgy beebédeltem belőle, hogy alig tudok mozogni. A receptet tegnap reggel láttam a Paprika TV-ben, Magos Zoltán mutatta be. Ami tészta, azt én neki elhiszem. Tegnap nem volt időm elkészíteni, de ma nem haboztam.
Hozzávalók: 2 személyre
A tésztához:
A sült padlizsánhoz:
A pestohoz:
Elkészítése:
A tésztát robotgépben összegyúrtam. Rendszerint 1 órára szoktam a hűtőben folpackba pihentetni, de ezt tegnap délben gyúrtam és csak a mai ebédhez vettem el. Nem volt baj. Mivel kovászos, így persze jelentősen megnőtt a térfogata, de némi átgyúrással ezt eltüntettem. Feltettem egy fazék vizet forralni, addig nekiestem a tésztacsipegetésnek. Nem lett olyan szép, mint az olasz asszonyoké, mert csak ujbeggyel szétnyomkodtam egy-egy csipet tésztát a lisztezett deszkán.
Közben egy serpenyőben már odatettem a padlizsánt 1 kanál olajon pirítani. Persze előtte sóztam, borsoztam, meghintettem kakukkfűvel és csavartam rá egy kevés citromlevet. Mikor megfordítottam, újabb kanál olajat tettem alá, mert a padlizsán felszívna minden mennyiségű olajat (ha hagynánk). A szeleteket tányérra szedtem. A serpenyőbe újabb kanál olajat tettem és a közben 2 perc alatt kifővő tésztát ebbe mertem, átforrósítottam. Közben ugrottam a mozsárhoz és a pestohoz valókat törtem, kevergettem és tettem a forró tésztára. Máris tálalhattam. Ezek az olaszok nem csinálnak nagy faksznit a főzésből és olyan letisztult ízeik vannak. Egy gasztronómiai élmény volt ez az ebéd.
Hozzávalók: 2 személyre
A tésztához:
- 10 dkg tk tönkölylisztből készült kovász (Jenő)
- 1 tojás (65 g)
- 1 tk olívaolaj
- 1 nagy csipet só
- 16 dkg tönköly fehér liszt
A sült padlizsánhoz:
- 1 kisebb fej padlizsán
- 1/2 citrom leve
- só
- bors
- kakukkfű ízlés szerint
- 1-2 ek olívaolaj a sütéshez
A pestohoz:
- 2 marék bazsalikomlevél
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 3 ek fenyőmag
- 3-4 ek reszelt parmezán
Elkészítése:
A tésztát robotgépben összegyúrtam. Rendszerint 1 órára szoktam a hűtőben folpackba pihentetni, de ezt tegnap délben gyúrtam és csak a mai ebédhez vettem el. Nem volt baj. Mivel kovászos, így persze jelentősen megnőtt a térfogata, de némi átgyúrással ezt eltüntettem. Feltettem egy fazék vizet forralni, addig nekiestem a tésztacsipegetésnek. Nem lett olyan szép, mint az olasz asszonyoké, mert csak ujbeggyel szétnyomkodtam egy-egy csipet tésztát a lisztezett deszkán.
Közben egy serpenyőben már odatettem a padlizsánt 1 kanál olajon pirítani. Persze előtte sóztam, borsoztam, meghintettem kakukkfűvel és csavartam rá egy kevés citromlevet. Mikor megfordítottam, újabb kanál olajat tettem alá, mert a padlizsán felszívna minden mennyiségű olajat (ha hagynánk). A szeleteket tányérra szedtem. A serpenyőbe újabb kanál olajat tettem és a közben 2 perc alatt kifővő tésztát ebbe mertem, átforrósítottam. Közben ugrottam a mozsárhoz és a pestohoz valókat törtem, kevergettem és tettem a forró tésztára. Máris tálalhattam. Ezek az olaszok nem csinálnak nagy faksznit a főzésből és olyan letisztult ízeik vannak. Egy gasztronómiai élmény volt ez az ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése