Először készítettem péksüteményt thang zong technikával. Egy nagyon egyszerű eljárás, amivel a tészta légiesen könnyű, lágy, sokáig friss marad.
A tang zong lényege, hogy 5 rész víz és 1 rész lisztet összekevertem csomómentesre, majd felforraltam és addig kevertem, forraltam, míg besűrűsödött, krémes állagú lett. Ezt a masszát kihűtöttem, sőt egy éjszakára hűtőbe tettem pihenni.
Másnap összedolgoztam az összes hozzávalót.
Tang zonghoz:
Tésztához:
A tésztát kenyérsütőgépben megdagasztottam, megkelesztettem. Lisztezett deszkára borítottam a tésztát, nyolc részre osztottam, cipókat formáztam belőle. Kinyújtottam a cipókat kerek 1 cm vastag lappá, melynek átellenes oldalait behajtottam sarkosra, mintha borítékot hajtogatnék. A behajtott sarkokat egymással szemben újra behajtottam, majd a tészta két végét összecsíptem, hogy csónakot formázzon. A tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem és megtöltöttem őket.
Töltelék 1.:
Töltelék 2.:
A fügéket négybe vágtam, a kecskesajtot alulra fektettem, ráültettem két negyed fügét.
A tésztát lekentem egész felvert tojással és 20 percig langyos helyen kelesztettem. Közben felmelegítettem a sütőt 160 fokra hőlégkeverésen és 20 perc alatt készre sütöttem a süteményeket.
Még másnap is ugyanolyan friss, lágy volt, mint mikor megsütöttem.
A tang zong lényege, hogy 5 rész víz és 1 rész lisztet összekevertem csomómentesre, majd felforraltam és addig kevertem, forraltam, míg besűrűsödött, krémes állagú lett. Ezt a masszát kihűtöttem, sőt egy éjszakára hűtőbe tettem pihenni.
Másnap összedolgoztam az összes hozzávalót.
Tang zonghoz:
- 160 ml víz
- 40 g tönköly fehérliszt
Tésztához:
- 200 g thang zong
- 200 ml tejszín
- 1 ek tejpor
- 3 ek cukor
- 2 dkg friss élesztő
- 1 nagy tojás
- 500 g tönköly fehér liszt
A tésztát kenyérsütőgépben megdagasztottam, megkelesztettem. Lisztezett deszkára borítottam a tésztát, nyolc részre osztottam, cipókat formáztam belőle. Kinyújtottam a cipókat kerek 1 cm vastag lappá, melynek átellenes oldalait behajtottam sarkosra, mintha borítékot hajtogatnék. A behajtott sarkokat egymással szemben újra behajtottam, majd a tészta két végét összecsíptem, hogy csónakot formázzon. A tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem és megtöltöttem őket.
Töltelék 1.:
- 4 szelet pármai sonka
- 4 olajban eltett aszalt paradicsom
- 4 olajbogyó
Töltelék 2.:
- 4 szelet fűszeres kecskesajt
- 2 érett füge
A fügéket négybe vágtam, a kecskesajtot alulra fektettem, ráültettem két negyed fügét.
A tésztát lekentem egész felvert tojással és 20 percig langyos helyen kelesztettem. Közben felmelegítettem a sütőt 160 fokra hőlégkeverésen és 20 perc alatt készre sütöttem a süteményeket.
Még másnap is ugyanolyan friss, lágy volt, mint mikor megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése