Ezt is csak én találhatom ki. Mivel köretként gyakran készítek polentát és a levesben a gríznokedlit nagyon szeretem, hát ötvöztem a kettőt egy gyors levesben.
Hozzávalók:
A nokedlihez:
Elkészítése:
Elsőként a nokedlitésztát kevertem be, mivel számoltam vele, milyen kemény a kukoricadara, melynek mennyisége a tojás nagyságától függ. Lágy masszát készítettem, amit sóztam, borsoztam, chilit adtam hozzá és egy kis összeaprított petrezselymet. Fóliával letakarva a hűtőbe tettem, had duzzadozzon, puhuljon ott.
A babot az alaplével feltettem főni. Kevés sót és borsot tettem hozzá, hiszen az alaplé már sós és a borsból sosem elég. Beleaprítottam fél csokor petrezselyemzöldet. Három perc után a tejföllel elhabart keményítőt felhígítottam egy kis forró levessel, és ezt a habarást töltöttem vissza a levesbe. Alaposan elkevertem, hogy ne legyen csomós és csak ekkor tettem bele a tárkonyt. Belecsavartam a citrom levét és elkezdtem mokkáskanállal beleszaggatni a nokedlit is. 2-3 percig főztem még, hogy a nokedli megpuhuljon, majd elzártam a tüzet.
Hozzávalók:
- 40 dkg ceruzabab
- 7 dl zöldségalaplé
- csipet só
- bors
- 1 ek tárkony
- 1/2 csokor zöldpetrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- 1 tk kukoricakeményítő
- 1/2 citrom leve
A nokedlihez:
- 1 tojás
- kukoricadara
- só
- bors
- chilipehely
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
Elsőként a nokedlitésztát kevertem be, mivel számoltam vele, milyen kemény a kukoricadara, melynek mennyisége a tojás nagyságától függ. Lágy masszát készítettem, amit sóztam, borsoztam, chilit adtam hozzá és egy kis összeaprított petrezselymet. Fóliával letakarva a hűtőbe tettem, had duzzadozzon, puhuljon ott.
A babot az alaplével feltettem főni. Kevés sót és borsot tettem hozzá, hiszen az alaplé már sós és a borsból sosem elég. Beleaprítottam fél csokor petrezselyemzöldet. Három perc után a tejföllel elhabart keményítőt felhígítottam egy kis forró levessel, és ezt a habarást töltöttem vissza a levesbe. Alaposan elkevertem, hogy ne legyen csomós és csak ekkor tettem bele a tárkonyt. Belecsavartam a citrom levét és elkezdtem mokkáskanállal beleszaggatni a nokedlit is. 2-3 percig főztem még, hogy a nokedli megpuhuljon, majd elzártam a tüzet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése