Férjemnek készítettem meglepetésnek névnapjára. Igazán ütős kis sütemény.
Hozzávalók:
A tésztához:
A mousse:
Elkészítése:
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg puha vaj
- 3 dkg gyümölcscukor
- 1 tk vanília kivonat
- 25 dkg tönköly fehér liszt
- 5 dkg kukoricaliszt (ettől roppanós)
- 5 dkg 100%-os kakópor (pörkölt kakaóbabból daráltam)
A mousse:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 1 nagy tojás sárgája
- 2 dkg gyümölcscukor
Elkészítése:
Minden hozzávalót robotgép üstjébe mértem és homogén
tésztává gyúrtam .Fóliába csomagolva fél órát pihentettem. A hűtőből kivett
tésztát lisztezett felületen kinyújtottam 3-4 mm vékonyra és szív formájú
szaggatóval kiszúrtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem.180 fokra
előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütöttem.
A tojás sárgáját a cukorral habosra kevertem. A csokoládét
gőz fölött megolvasztottam, éppen, hogy csak langyos legyen és belekevertem a
cukorral elkevert tojássárgáját. A tejszínt felvertem habbá és hozzá öntöttem
az olvasztott csokoládét. Robotgéppel addig vertem, míg kemény hab nem keletkezett
belőle (eközben ki is hűlt). A habot hűtőszekrényben legalább egy órán
keresztül hűtöttem. A lehűlt habot nyomózsákba töltöttem és a kekszre nyomtam
belőle annyit, hogy a felületét eltakarja. A másik kekszet a tetejére
ragasztottam (40 pár lett belőle).
Még néhány csokis tetejűt is készítettem. Így még durvább volt, de isteni finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése