Összes oldalmegjelenítés

2014. november 20., csütörtök

Vargányás kacsasülttel töltött ravioli áfonyamártással



Maradt egy sült kacsából  negyed kiló sült húsom, amit ledarálva eltettem a mélyhűtőbe. Mivel sikerült nagyon szép vargányát vennem, ezért most mindenbe azt rakok. Így elhasználhattam a maradékot, - gyűlölöm kidobni az ételt. Állt még ott egy meggybefőttleszűrt  leve is, mivel azt sem akartam kiönteni. Milyen finomságot lehet összehozni néhány maradékból, ha kicsit kutakodik az ember a hűtőjében és a kamrában. Íme:

 
Hozzávalók: 15 db nagy raviolihoz

A tésztához:

  • 20 dkg durumlisz
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál olívaolaj

Töltelékhez:

  • 25 dkg kacsasült
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 25 dkg vargánya gomba
  • 1 kávéskanál só
  • bors ízlés szerint
  • 1 kk friss kakukkfű levelek

Szószhoz:

  • 5 dkg aszalt vörösáfonya
  • 3 dl befőttből maradt meggylé
  • 1 késhegynyi fahéj
  • egy harmad citrom leve
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 dl tejszín

Elkészítése: 

Tészta:
Minden hozzávalót konyhai robotgépben tésztává gyúrunk.
Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihenni legalább fél órára, de akár fél napra is.
A pihentetett tésztát géppel kinyújtjuk, és 11 cm-es derelyeszaggatóval köröket vágunk ki a tésztából.
A köröket megtöltjük egy jó púpozott teáskanálnyi töltelékkel, és a formázóval összenyomjuk.
Lobogó, sós vízben maximum 3 perc alatt megfőzzük, kiszedjük, és kevés olvasztott vajban megforgatjuk.

Még maradt is tésztám, amit tagliatellere vágtam és két ember részére elég volt.
 
Töltelék:
Az apróra vágott lilahagymát egy teáskanálnyi kacsazsíron megdinszteljük, majd jön a kis kockákra vágott vargánya, amit erős tűzön pirítunk, majd jön még hozzá a só, bors, kakukkfű levelek, és hozzá a durvára darált kacsasült. Félretesszük hűlni.

Szósz:
A meggylében felteszünk főni egy marék aszalt vörösáfonyát, míg meg nem szívja magát, és puha nem lesz (8-10 perc).
Botmixerrel összezúzzuk. Rácsavarunk egy evőkanálnyi citromlevet.
Egy dl tejszínt elkeverünk egy teáskanálnyi ételkeményítővel, és a forró szószhoz öntjük, megszórjuk fahéjjal, és besűrítjük.Végül a lángot elzárjuk, és elkeverünk benne egy teáskanálnyi vajat, hogy fényesebb, selymesebb legyen.

Nincsenek megjegyzések: