Éppen ez a recept ugrott elém , amitől rögtön vágyat éreztem a kipróbálásában.
Gyakorlatilag arányaiban mindent megtartottam, csak lefeleztem a mennyiséget és egy kis thangzhong adtam még hozzá.
Hozzávalók:
250 g BL 80 kenyérliszt Szabó Malom
10 g barna cukor
60 g gyümölcsvíz (vízben érlelt gyümölcs/aszalt gyümölcs leve)
80 g tej
100 g fehér kovász
30 g tangzhong
4 g só
Lamináláshoz:
150 g ír vaj
Kenéshez:
1 tojássárgája
1 ek tej
Elkészítése:
A lisztet és a folyadékokat összekevertem, hogy összeálljanak és letakarva 2 órát pihentettem (autolízis). Majd hozzákevertem a tangzhongot, a kovászt és a cukrot és alaposan összedagasztottam. Végül hozzáadtam a sót és avval is dagasztottam még néhány percet, majd letakarva fél órát pihentettem.
Közben a 150 g vajat két réteg folpack között kinyújtottam kb. 25x25 cm-es kockára .
A tésztát is kinyújtottam téglalap formára (30 x 50 cm) enyhén lisztezett márványlapon.
A tésztára fektettem a vajat és behajtottam a szabad végét.