Nálunk a családban ez szerencsére mindig nyerő fogás. Persze mindig kicsit másképpen készítem el, de a kacsamell és polenta kedvelt étel nálunk.
Hozzávalók:
A hús:
A kacsa páca:
Polentához:
A gyümölcssalátához:
Elkészítése:
A kacsamellet szárazra töröltem, bőrős felét beirdaltam,sóztam, jól megszórtam frissen őrölt ötszínű borssal és nyakon öntöttem a páccal. Fóliával letakarva 3 órára hűtőbe tettem érni. Még finomabb lesz, ha egész éjszaka a pácban áll.
A polentához az alaplét felforraltam és a darát beleszórva folyamatosan kevergettem. Ez kb. 3 perc alatt bekövetkezett. Lekapcsoltam a gázt, elkevertem a polentával az olajat és mini szilikon kuglófformába öntöttem a kukoricakását. A maradékot pedig jégkocka tálba (ebből lettek a kis labdák).
A bepácolt kacsamellet forró serpenyőben először a bőrös felével, majd a másik oldalán is 3-3 percig pirítottam, aztán a 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen sütöttem oldalanként 5-5 percig.
A gyümölcssalátához a gyümölcsöket meghámoztam, falatnyi darabokra vágtam. A gránátalmából úgy szedhetők könnyen ki a magok, ha felvágás előtt jól megütögetjük fakanállal. A grapefruitot és a narancsot kifiléztem, úgy tettem a salátába. A hártyák közt maradt gyümölcshús levét a tálba facsaratam. Ehhez adtam egy meggybefőtt megmaradt levét.
Hozzávalók:
A hús:
- 3 pecsenye kacsamell, 70 dkg
A kacsa páca:
- 2 ek szőlőmagolaj
- 2 ek gránátalma szirup
- 2 ek édes csiliszósz
- 2 ek agave szirup
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek worchestershire szósz
- só
- ötszínű bors
Polentához:
- 1 csésze polenta dara
- 3 csésze csirke alaplé
- 1 tk szőlőmagolaj/ vagy vaj
A gyümölcssalátához:
- 1/2 ananász
- 1/2 mangó
- 2 kivi
- 2 közepes banán
- 1 piros grapefruit
- 1 narancs
- 2-3 mandarin
- 1 gránátalma
- 2-3 dl meggylé
Elkészítése:
A kacsamellet szárazra töröltem, bőrős felét beirdaltam,sóztam, jól megszórtam frissen őrölt ötszínű borssal és nyakon öntöttem a páccal. Fóliával letakarva 3 órára hűtőbe tettem érni. Még finomabb lesz, ha egész éjszaka a pácban áll.
A polentához az alaplét felforraltam és a darát beleszórva folyamatosan kevergettem. Ez kb. 3 perc alatt bekövetkezett. Lekapcsoltam a gázt, elkevertem a polentával az olajat és mini szilikon kuglófformába öntöttem a kukoricakását. A maradékot pedig jégkocka tálba (ebből lettek a kis labdák).
A bepácolt kacsamellet forró serpenyőben először a bőrös felével, majd a másik oldalán is 3-3 percig pirítottam, aztán a 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen sütöttem oldalanként 5-5 percig.
A gyümölcssalátához a gyümölcsöket meghámoztam, falatnyi darabokra vágtam. A gránátalmából úgy szedhetők könnyen ki a magok, ha felvágás előtt jól megütögetjük fakanállal. A grapefruitot és a narancsot kifiléztem, úgy tettem a salátába. A hártyák közt maradt gyümölcshús levét a tálba facsaratam. Ehhez adtam egy meggybefőtt megmaradt levét.